Daniel Åsberg från Åsbo, Hosjö

Publicerat den

Jag topsade en sjumänning i Nordmaling igår.

När jag för några månader sedan först stötte på anfadern utan att veta att han var släkt med mig så tyckte jag redan då att det var intressant. Det var Daniel Åsberg som flyttade från Hosjö, Dalarna, till Nordmaling och blev inspektor för Öre såg på 1770-talet. Jag har nämligen också min faderslinje från Hosjö och min farfarsfar flyttade även han upp till bygden kring Öreälvens mynning. Fast det var mer än hundra år senare.

Sen när jag tittade lite närmare på Daniel Åsberg så insåg jag plötsligt att hans far ju fanns med även i mitt träd.

Jag undrar just om min farfarsfar i slutet av 1800-talet hörde talas om sin släkting några generationer tidigare och som ung pojke medvetet drog iväg till hans trakt. Ganska troligt tycker jag men inget som varit känt i släkten tidigare.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sv_SESvenska