Provtur 1

Publicerat den

Jakob:

Idag var det dags för provtur 1. Eva och jag hade med oss Engla som gast och planerade att dels deviera / kalibrera den magnetiska kompassgivaren, dels hissa segel och testa bl.a. den nya rullfocksmekanismen.

11:59 kastade vi loss och 20 minuter senare startade devieringen av sensorn Garmin Steadycast. Vi körde runt i cirklar några varv och avslutade med rak kurs i god fart. Resultatet blev som väntat, givaren stämmer nu väl överens med den stora magnetkompassen i nakterhuset framför ratten.

Givaren är förresten placerad långt framme under styrbords förpikskoj, den mest störningsfria placering jag kunnat hitta.

Devieringen tog bara några minuter och därefter avsåg vi hissa storen. Tyvärr trasslade jag lite med fallet som vips for högt upp i masten. Det var bara att gilla läget och vända åter mot hamnens mastkran.

Vi förtöjde kl12:52 och ägnade därefter någon halvtimme åt att reda ut härvan. Eva fick klättra upp i mastkranen och med gemensam slughet lyckades vi få fallet att komma ner på rätt sida om vant och stag.

Därefter smakade det gott med medhavd lunch inklusive tårta, rester från midsommaraftonens firande av Eva.

Innan vi flyttade oss tillbaka till vår plats vid piren passade vi på att tanka vatten; jag hade rengjort tanken häromdagen. Vi fyllde den till brädden, runt 150 liter har jag uppskattat det till.

25 juni:
11:59 – 12:52
14:48 – 15:03
motortid 1,1h
bunkrat 150 liter vatten

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sv_SESvenska