Ingen skam å snu

Publicerat den

Jakob skriver i loggboken efter varje seglingsdag. Idag har vi gått 10 distansminuter och är ändå tillbaka till utgångspunkten. Vi gjorde två försök att komma norrut, men det var även efter andra försöket alltför hög sjö så vi fick vända, igen. Nu blir vi här över natten, och sen får vi se.

Vi hade tänkt gå en lång sträcka idag till stor del utomskärs och i grunda farleder så vi startade första gången redan kl 06.00. Vind från SV, 13-14 m/s i byarna. Vi hissade storseglet men vi insåg nästan direkt när vi var på väg ut mot havet att detta inte skulle bli kul. Vi vände och var tillbaka i hamnen efter mindre än en timma.

Strax därefter passerade en front med regn, vinden vred till väst och minskade något, det klarnade upp och livet kändes bättre. Efter en promenad till fiskaffären beslöt vi oss för att göra ett nytt försök. Vi kom denna gång lite längre men sjön var fortfarande för grov för att vi skulle gilla det.

Som man säger i Norge; “Vend i tide, det er ingen skam å snu”.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sv_SESvenska