Tidig morgon

Publicerat den

Klockan är 5:30 och vi är på väg från ett morgonstilla Kristinehamn. Staden behöver inte skämmas för sig under andra tiden av dygnet heller.

Del 2 av bilderna döper jag till “Jakob och hinkarna med vacker trästad som kuliss”. Kristnestad som grundades 1649 skryter med att vara “den bäst bevarade stormaktstida staden med rutplan”. De äldsta husen är från 1700-talet och huvuddelen av de vackra och välbevarade husen är byggda på 1800-talet.

En av sevärdheterna är Kattpiskargränd som är en av Finlands smalaste dubbelriktade gator (på bild). Kristinestad är också “Finlands enda Cittaslow-stad. Kort och gott, det är en både stolt och vacker stad som var välfärd ett besök.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sv_SESvenska