Trysunda runt

Publicerat den

Jakob:

Astrid och jag gick runt ön Trysunda idag. Ön har flera höjdpunkter som jag brukar återvända till. Vid den lilla näckrostjärnen vid nordspetsen växer sileshår som är köttätande, eller åtminstone insektsätande.

Sileshår (daggört, Drosera rotundifolia)

Vid Björnviken på norra sidan finns en gammal lokomobil (flyttbar ångmaskin), en rest från ett försök till gruvdrift. Sist jag var här tror jag det var ganska igenväxt men nu var det faktiskt fint på platsen. Kul att den bevaras. Jag tror aldrig jag klättrat upp på lokomobilen förut.

I Storviken ut mot havet finns fantastiska klapperstensstränder och klippor.

Storviken på Trysunda

Intill Trysunda finns den klippön Skrubban som till stor del har helt lodräta sidor. På bilden syns Trysunda bakom/ovanför Skrubban.

Skrubban
Storviken på Trysunda

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sv_SESvenska