Besviken i Norrfällsviken

Publicerat den

Efter fyra nätter i Sjöbodviken kände vi att det var dags att vända norrut. Vinden var västlig och gav oss bra skjuts snabbt upp förbi Rotsidan, Barsta och Högbonden och framåt kvällen gled vi in i Norrfällsviken. Vi la oss på insidan av högra bryggan, en lugn plats. Det var faktiskt inte så många segelbåtar här, det kändes lite ovanligt.

Vi betalad platsen och gick sedan vid 18-tiden tisdag 18 juli enligt instruktionen upp till campingens reception 300 meter upp i backen för att checka in. Vi behövde ju komma in i de låsta servicelokalerna; toalett, dusch kök osv.

Nycklarna slut

När vi bad om nycklar till servicedelen fick vi beskedet att de är slut:

Det hade förut varit en depositionsavgift för att få en nyckel men det hade inte uppskattats så den tog vi bort. Men då försvann nycklarna istället så nu är de slut. Det finns båtgäster som har fått en nyckel, ni kan väl fråga runt när ni behöver en”

Receptionen, Norrfällsvikens camping

Vi skulle alltså behöva knacka på hos båtgrannar för att leta nyckel ifall vi händelsevis skulle vilja ta en dusch eller gå på toaletten.

När jag protesterade fick personen i receptionen en innovativ idé – hen sa “Jamen då inför vi en depositionsavgift på 1500 kr då så har vi löst problemet“.

Emellertid lovade man att skicka ner städet för att låsa upp lokalerna så vi kunde använda dem – något som inte skedde. Toalett och dusch var låsta vid 21.15 denna kväll 18 juli.

En gästhamn utan någon service – får den kalla sig gästhamn?

Jag skickade direkt samma kväll ett mail till campingen om att det fortfarande inte var upplåst men det har man inte svarat på 1,5 dygn senare. Uppenbarligen är man helt ointresserade av sin gästhamn.

Det blev Skulebergets Havscamping istället

Vi sov några timmar men redan kl 05.00 var vi på benen. Vi kastade loss och drog vidare till Skulebergets Havscamping 10 distansminuter norröver. Mycket trevligare.

sv_SESvenska