Skuleberget

Publicerat den

Jakob:

Vi gick från Norrfällsviken så fort vi vaknat, vi ville inte vara kvar längre än nödvändigt. Vi styrde mot Skuleberget och Skulebergets Havscamping strax nedanför i Veåsand. Där förtöjde vi kl 8 på morgonen. Vi åt lite snabb frukost och gick sedan den korta promenaden till Skulebergets fot och startpunkten för Via Ferrata, de klätterleder som finns uppför den nästan lodräta bergssidan.

Kl 9 öppnade klättringen och vi hängde på låset. Vädret var optimalt men regn var väntat senare under dagen och vid minsta risk stänger anläggningen – blöta bergssidor är svårklättrade.

Vi bestämde oss för den röda leden, den näst svåraste av de fyra. Sist jag var här hade jag valt den gula.

Klättringen gick bra. Det tog nästa två timmar och vi var ganska möra när vi kom upp till toppen. Eva tycker hennes ben är lite korta och jag har väl haft vissa tvivel om min armstyrka men vi tog oss upp! Vi är mycket stolta över bedriften.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sv_SESvenska