Balhusudden

Publicerat den

Eva:

Vi skulle vandra upp till Balestjärn idag. Vi ankrade i viken nedanför, men vågade inte lämna båten utan uppsikt. För tänk om ankaret hade släppt.

Jakob, som har sett tjärnen, stannade kvar i båten medan jag gick för att beskåda underverket. Tjärnen har kristallklart, drickbart vatten. Du kan se botten även där det är som djupast (17,5 m). Det var en märklig känsla att simma över trädgrenarna och stockarna på botten. De såg så nära ut, men det fanns inte en chans att jag skulle nå dem. Det sägs att vissa av stockarna är tusentals år gamla!

Jag fick två nya kompisar, två mycket nyfikna abborrar som kom riktigt nära och lämnade mig först när jag klev upp ur vattnet.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sv_SESvenska