Rovögern

Publicerat den

Jakob:

Fin segling från hemmahamnen i lagom frisk sjöbris. När vi kom fanns det inte plats vid stenpiren i inloppet så vi gick först in till restauranbryggan och förtöjde med akterboj. Där är det grunt och manöverutrymmet är litet. Vi vågade gå dit eftersom det trots allt var 2 dm högvatten, alltid lite bättre marginal.

Efter en kort stund lämnade ena båten vid piren så då kastade vi loss från restaurangbryggan för att gå dit. Det var inte helt lätt eftersom hamnen är trång, vinden låg på och båten är trögsvängd. Men vi kom runt till slut…

I Rovögern gör man surströmming, Rovögerns surströmming är en sällsynt delikatess. Men om man är tidigt ute i början av augusti så går den bra att köpa på plats. Nu finns burken i tryggt förvar hemma i kylen.

Någon kilometer upp efter vägen och sen in en bit till höger hittar man en labyrint. Att döma av höjden över havet är den kanske från 1500 – 1600-talet eller så.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sv_SESvenska