Oktober 2023 – vinter

Publicerat den

Jakob:

Efter turen till Holmögadd i början av september hade jag i flera veckor en förhoppningar om att komma ut på en sista tur – kanske till Norrskär på finska sidan. Men det ville sig inte, vinden var inte rätt, det blev mörkare och mörkare och jag hade annat som behövde göras.

Söndag den 1 oktober mastade vi av. Eva var hemma och pysslade med annat men jag fick fin hjälp av mina döttrar Elsa och Astrid. Det blåste lite men det var inga problem.

Lördag den 14 oktober var bokad upptagningsdag. Duggregnet låg i luften när S/Y Turid II som första båt lyftes kl 9 på morgonen.

Dagen därpå monterade jag den nyinköpta begagnade täckställningen (NOA). Lite trixigt att göra det första gången men inga större problem. Jag körde också in frostskyddsvätska (miljövänlig Vake) i kylvattenslingan.

Torsdag den 26 oktober körde jag värmaren en sista gång, lade på presenningen och knöt ihop snöret. Därmed var säsongen 2023 definitivt över.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sv_SESvenska