Dags för avfärd

Publicerat den

Jakob:

I eftermiddag bär det av – vi ska titta på en båt och kanske segla hem den. Nu packar vi allt tänkbart som kan behövas för återfärden. Vi rustar för alla eventualiteter, båten är ny för oss och vi vet inte helt vad som saknas.

Sjökort SE429 “The Quark / Norra Kvarken” är inhandlat. Förutom att kartplottrar kan strejka eller kanske vara dåligt uppdaterade gillar jag klassisk navigation. Det är lite trist att vara helt i händerna på elektroniken, speciellt under längre sträckor till havs. Att dra kurslinjer, markera streck för timmar, och sedan följa med i var vi är – det är en stor del av tjusningen.

I övrigt har vi plockat fram en väldig massa mat och kläder – man vet ju aldrig hur länge vi blir borta och om väderprognosen slår fel.

Jag återkommer i morgon när vi är framme.

1 kommentar

  1. Äventyret börjar. Tjusningen är att inte veta vad som väntar bakom varje slag och mäta sina krafter med naturens. Eget hotell i alla hamnar skapar trygghet. Långtidsprognosen lovar varmaste augusti i norra Sverige.😎

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sv_SESvenska