Loggboken

Publicerat den
Turids loggbok

Jakob:

Till en båt behövs en loggbok och till Turid II har vi nu fått ta över pappas från gamla Turid. Det är spännande läsning – här finns alla min barndoms båtsomrar dokumenterade.

Det som slår mig först är hur mycket vi var ute med Turid och hur långt vi åkte.

Sammandrag från loggboken

Somrarna 1967 till 1975 blev det 1375 timmar gångtid, dvs c:a 10.000 distansminuter i farten 7-8 knop. Det är nära 2000 landmil, dvs ett halvt varv runt jorden. Vi skulle ha kommit till Tahiti om vi siktat mot fjärran oceaner istället för att hålla oss i svenska och finska vatten.

Inte konstigt att äventyren med Turid lever så starkt i mig. Det är många minnen som kommer tillbaka när jag bläddrar i loggboken…

3 kommentarer

 1. Trevligt att läsa då jag minns Turid mycket väl. Kommer ihåg morbror Knuths berättelse om seglatsen genom Göta Kanal. Att hon var från Röst viste jag inte, där har jag varit två gånger. Undrar om tändkulan byttes ut? Önskar er mycket nöje med Turid ll som ser fräsch ut!

  1. Hej Rune!

   Vi gjorde en resa på sportlovet till ett vindpinat och kallt Röst, 1970 tror jag, för att hälsa på fiskarfamiljen som hade ägt Turid. Knut var med och stod för bilkörandet till Bodö.

   Jo tändkulan byttes ut nästan genast, det blev en traktordiesel istället. Farbror Bolinder kallade vi därefter motorn som stod i maskinrummet.

   Nu längtar vi bara till våren igen och den lite längre resa vi planerar för sommaren.

   Jakob

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sv_SESvenska