Eva äntrar scenen (båten)

Publicerat den

Eva:

Det var en gång en liten flicka som låg i förpiken på pappas båt och läste serietidningar, helt oberörd över den gropiga sjön. Den lilla flicka växte upp. Efter ungdomen blev det inte mer än sporadiska segelturer. Cirka 45 år senare klev jag ombord på Turid II, som delägare.

Så vad är då mina förhoppningar och tankar kring att ha blivit segelbåtsägare utan att kunna segla?

Jag vill känna mig delaktig i seglingen både för min egen och Jakobs skull. Därför är första steget att lära mig segla. Jag känner mig som ett nyfiket och ivrigt litet barn som super in (nästan) allt Jakob förmedlar. Och det får ta den tid det tar.

Jag vill komma närmare naturen. När jag var nio år skaffade min familj en stuga på Ekö-Långö, en liten ö utanför Mörkö. Där väcktes min kärlek till havet och skärgården. Kärleken har blivit till en längtan som alltid har funnits där och som jag hoppas ska få näring med seglandet.

Jag vill hitta mitt inre lugn. Under de senaste 10 åren har jag gjort en inre andlig resa som har tagit mig långt. Men jag har fortfarande lätt att sugas in i jobbstress och har svårt att släppa mobilen. Att segla är meditativt. När vågorna går höga måste du sitta stilla, ofta i timmar, och se ut över havet för att inte bli sjösjuk, och samtidigt ha fullt fokus på att manövrera båten.

De stunder jag satt vid ratten vid vår överfart från Oxkangar var det relativt hög sjö. Jag märkte att jag för att hålla kursen och gå mjukt, måste vara fullt närvarande, och samtidigt ha koll på båten, instrumenten och vågorna. Bäst gick det när jag följde med och blev en del av naturen, av havet. Det var en häftig och vacker upplevelse.

Jag vill växa och utvecklas i min relation till och med Jakob. För att seglingen ska fungera optimalt krävs det att vi är synkroniserade, tillitsfulla, inlyssnande och att vi kan samsas på en liten yta. Även om vi redan är ett bra team, kommer det bli kollisioner emellanåt. Utvecklingen ligger i de lösningar och det samförstånd vi hittar.

Sammanfattningsvis känner jag mig full av förväntan. Jag ska ju erövra ett nytt kunskapsområde, en hel kontinent av färdigheter och kunskaper om segling.

2 kommentarer

  1. Så modiga ni är! Havet skapar många utmaningar !! Önskar er lycka till!
    ⛵️⚓️⛵️

    1. Tack snälla Solveig 🙂 Utmaningar i lagom portioner är bra, men man kanske inte vill att alla ska komma samtidigt 😉 / Eva

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sv_SESvenska