Dags för avfärd – följ oss på färden

Publicerat den

Nu är det dags för avfärd. Planen är att vi lämnar Holmsund under dagen, kanske vid lunchtid eller lite därefter. Första etappen har Kaskö som preliminärt mål. Det är knappt 100 distansminuter dit (160 km fågelvägen) vilket skulle ta 25 timmar i 4 knops seglingsfart. Men vindarna är svaga och växlande så vi får se hur det blir med den saken…

Vi har en positionssändare för satellit med ombord så det går bra att följa oss direkt även när vi är långt ute till havs. Positionen uppdateras med några minuters mellanrum. Här finns länk:

https://maps.findmespot.com/s/BCTM

Du kan också gå till vår blogg turid.se och välja “Var är vi?” i menyn.

Vi finns också med på AIS-tjänster som MarineTraffic. De fungerar dock inte bra när man är utomskärs på Bottenhavet eftersom systemet bygger på att man själv eller något stort fartyg i närheten har internetförbindelse. Vi kommer att vara rätt ensamma därute större delen av tiden.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sv_SESvenska