Årets första stopp – Norrbyskär

Publicerat den

Jakob:

Efter många timmar av förberedelser var det idag midsommardagen äntligen dags att lämna hemmahamnen i Holmsund. Eva hade åkt till Stockholm så jag fick klara etappen på egen hand – inga större problem. Lite kallt och regnigt var det i morse men vid avfärd kl 12 hade det börjat lätta och bli varmare.

Men allra först skulle de sista förberedelserna göras, jag bytte de två förbrukningsbatterierna tidigt i morse.

Det gamla sågverkssamhället Norrbyskär är en speciell plats för mig eftersom pappa är född här och platsen har en spännande historia. Sågverket lades ner i början av 1950-talet och det mesta har varit sig likt under hela mitt liv, bara allt mer igenväxt. Men nu har Umeå kommun börjat med miljösanering av marken. Hela brädgårdsområdet är uppgrävt och utplanat.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sv_SESvenska