Vill ha båt!

Publicerat den
1967 Turid under Sandöbron (teckning: Jakob)

Jakob:

Båtar har alltid varit viktiga för mig.

Jag är uppväxt med stor båt som hette Turid, jag seglade mycket i tonår och ungdom men sedan 40-årsåldern har det varit tomt. Jag har trängt undan det där med båt och försökt intala mig att det inte är något för mig men alldeles nyligen gick det inte längre. Jag vill ha båt!

Insikten kom plötsligt häromveckan. Jag längtar efter äventyret, känslan att stå till rors mot en öppen horisont och se målet sakta dyka upp vid horisonten. Jag längtar efter planeringen av nya färder, att beräkna kurser och distanser. Jag längtar efter utforskandet av nya hamnar och platser…

Jag nämnde kort min båtlängtan för Eva och vi började leta. Det tog inte lång tid innan ögonen föll på en långkölad robust segelbåt från 1970-talet. Drygt nio meter lång. Ståhöjd i ruffen. Lagom för två men plats för fler vid behov.

Kontakt togs med säljaren och nu, ett par veckor senare, är vi på väg. Blir det affär? Det vet vi inte men vi packar bilen för att vara förberedda på att kunna segla hem den direkt. På söndag ska vi titta på den.

2 kommentarer

  1. Mycket spännande att följa detta kära vänner. Jag tänker roddbåt o Danne har skaffat flotte med några vänner… VATTEN o VIND.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sv_SESvenska