Högbonden

Publicerat den

Jakob:

Utanför Bönhamn ligger Högbonden, den höga ön med fyrplatsen som är en av de högst belägna i Sverige. Det går inte att lägga till vid ön med segelbåt men från Bönhamn går en turbåt som fyra gånger om dagen gör den korta sträckan – 10 minuter tar färden.

Google Maps – Högbonden.

Vi gjorde i morse den resan. Från landstigningsplatsen är det en brant backe, till största delen trapp, till fyren som ligger c:a 70 meter högre. Fyrvaktarbostaden är numera vandrarhem och där finns också ett café i en lummig liten ficka på den blåsiga ön.

En liten utställning finns i bostadens bottenvåning. Där presenteras ett reportage i Örnsköldsviks Allehanda 1963 om den siste fyrvaktaren. Mamma och pappa, Berit och Staffan, gjorde reportaget.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sv_SESvenska